Selecteer een pagina
 

STEUN FURAHA PROJECT

’to plant a seed today is to believe in tomorrow’

Wat leuk om te zien dat je geïnteresseerd bent in ons project. Share your happiness!

Met een donatie draag je bij aan een prachtige ontwikkeling van Furaha Project.  De resultaten en mooie momenten delen we heel graag met je.

Voor 2024 hebben we drie haalbare doelen:
1) toegang tot zorg & een toilet op de tuin
2) aanleg van omheining van de tuin
3) boerderijwinkel

Iedere donatie wordt met zorg en aandacht voor de volle 100% besteed aan het project. Voor nu lopen de donaties nog even via Go Fund Me. Klik op de button Doneer hier om eenvoudig te doneren.

Health care

Voor slechts 20 euro kan iedere vrouw met haar hele gezin heel 2024 onbeperkt gebruik maken van de dokterspost in het dorp. Zo blijven de vrouwen gezond en beschikbaar om te werken op de tuin. Ook een toilet op de Furaha Farm is een grote wens om te realiseren in januari 2024.

Kosten slechts Euro 20 per familie.

Sponsor een omheining

Voor 2024 willen we een stevige omheining plaatsen om de gewassen op het land te beschermen tegen hongerige koeien en andere dieren. Het afgelopen jaar viel een deel van de oogst ten prooi en dat is zonde!

Totale geschatte kosten E500 voor circa  300 meter gaas & hout.

Boerderijwinkel

Een winkeltje zou een aanwinst zijn voor ons project. Hier kunnen we onze groenten en fruit verkopen, melk en eieren én onze eigen geperste zonnebloemolie. Ook de Furaha zeepjes komen in het schap. Ondernemen is dé manier om de vrouwen verder te helpen. Alleen het opstarten is zo lastig, en daarom is jullie donatie zo waardevol! 

Geschatte opstartkosten E250

HOOFDSPONSOR

Donovan Uiterloo, CEO van het innovatieve schoonmaakbedrijf Fresh ’n Green draagt Furaha Project sinds het begin een warm hart toe. In 2023 hebben we een prachtige watertank mogen bouwen. Hierdoor is het nu ook mogelijk om in de droge augustus- en septembermaand te kunnen oogsten. Meer oogsten is meer verkopen, is de weg naar zelfredzaamheid. 

Voor 2024 zijn we oh zo ‘furaha’ dat Fresh ’n Green een toilet op de tuin sponsort. De tuin ligt op 15 minuten lopen van het dorp, best afgelegen. Goede hygiëne is belangrijk voor ons en onze vrouwen. Een toilet is ook een vereiste van de overheid waar we graag aan willen voldoen.

Op de foto zie je onze altijd vrolijke Harouni, lokale vakman die het bouwen van de watertanks door ons project heeft geleerd en zijn hand niet omdraait voor het bouwen van een toilet. 

MICRO KREDIET

Onze grootste wens is een zonnebloemoliepersmachine. In april groeien overal in het dorp de mooiste zonnebloemen, velden vol. Je ziet de huisjes amper meer staan. Maar in heel Itagutwa kunnen ze de zaden niet persen en dus reist iedereen helemaal af naar Iringa stad (1,5u) of laten ze de zaden tegen een te lage prijs opkopen. Fresh ’n Green geeft een micro krediet voor de aanschaf van de prijzige machine, wat geweldig is! Een investering die echt terug verdiend kan worden en waarmee we heel veel mensen uit Itagutwa en de omliggende dorpen superblij ‘furaha’ mee zullen maken! Een grote impact die veel meer mensen ten goede komt dan alleen onze Furaha Family. 

Donovan Uiterloo, Company Fresh 'n Green

Hoe fijn is het om te kunnen geven, als je weet dat 100% van het gedoneerde goed terecht komt?

Vivian Ansema, Big Time Africa

persoonlijk bericht