Selecteer een pagina
 

MEET OUR TEAM

Wij zijn Bianca, Inge & Gwen en hebben alle drie ons hart verloren in Itagutwa, Tanzania. Wat startte als een moestuinproject opgestart in 2022, is nu uitgegroeid tot een jonge stichting die met landbouwprojecten het verschil wilt maken om deze vrouwen zelfredzaam te laten zijn binnen vijf jaar. Alle drie hebben we Itagutwa de afgelopen jaren meermalen bezocht. Vanuit deze opgedane ervaringen en eigen expertises werken we hard om de missie van Furaha Project uit te dragen.

Furaha betekent happy in het Swahili. Delen & geven maakt ons enorm happy en wij worden ook oh zo blij van de dankbaarheid, liefde en het respect die we terug mogen ontvangen.

Bianca Tool, Zuidermeer

Als oprichtster en voorzitter van Furaha Project is Bianca (45) de drijvende kracht achter het project. Zij maakt anderen enthousiast en haalt veel sponsoren binnen. Haar vrolijke lach heeft een aanstekelijk effect en hetzelfde geldt voor haar wilskracht en doorzettingsvermogen. In het dagelijks leven is Bianca zelfstandig ondernemer als wedding & uitvaartstyliste.

Voor Bianca was Itagutwa thuiskomen. Binnen 48 uur was zij helemaal Furaha, in haar element. Ze blijkt een kanjer in het verbinden en samenwerken met de locals. Na 4 reizen wordt ze als familie gezien en noemen ze haar ‘dada Bianca’. Ze spreekt al een aardig woordje Swahili, de nationale taal van Tanzania en schroomt niet om voor de groep te speechen. Dat is fijn communiceren, dus!

Inge Korthout, Oisterwijk

Onze Inge (55) zit altijd vol goede vragen die ons sturing geven tot het maken van de juiste beslissingen. Zij is werkzaam als inkoper en tevens in opleiding voor Hypnotherapeute. Zij voelt mensen heel goed aan en dat komt overal van pas!

Inge was op slag verliefd op de prachtige vrouwen uit Itagutwa en het project dat Bianca had gestart. Daar wilde zij ook graag aan bijdragen en keerde een half jaar later terug. Inge heeft een kleine veestapel koeien & geiten toegevoegd aan de Furaha Farm. Een geweldige bijdrage! De mest wordt gebruikt op de Furaha Farm en de melk gebruikt voor baby’s en bijvoeding aan zwangere vrouwen. Zo krijgen zij gezonde kinderen. 

 

Gwen Abrahams, Leiden

Nog studerend aan de Leidse Hogeschool, zet Gwen (24) haar skills vooral in om de impact van ons project te meten. Ze doet graag betekenisvol werk en denkt heerlijk out of the box! Gwen is een bruisende aanwinst voor ons team.

Ze heeft grote verandering teweeg gebracht door het uitvinden hoe we lokaal met eigen mankracht en materialen een waterdichte watertank konden bouwen. Inmiddels staan er twee Calabash Cistern watertanks, is er een bouwhandleiding in Swahili. 

FURARA PROJECT PAKT ARMOEDE AAN DOOR…

DE ZELFREDZAAMHEID VAN VROUWEN TE STIMULEREN MIDDELS AGRIBUSINESS.

ONZE WAARDES

Gelijkwaardigheid als basis

Wij behandelen iedereen met wie wij werken met respect en waardering. We leren van hen en zij leren van ons. We streven naar een win-win situatie waarin gelijkwaardigheid als basis dient voor onze samenwerkingen.

Ieders welzijn is belangrijk

Wij geven prioriteit aan gezondheid en welzijn, van de groep en van onszelf. Wij geloven dat je geen presentatie kunt leveren als je welzijn of gezondheid te wensen over laat. Een belangrijk onderdeel van ons programma is een Health Insurance voor al onze members. 

We doen wat we zeggen

We houden woord en beloven niets waar we niet toe in staat zijn.